Cannon Davis FacebookTwitter
Telephone: 01252 705 161
email: info@cannondavis.co.uk
home page button who we are button
News environmental page button
contact us button
header line
EMI Music Publishing

 

CLIENT:

EMI Music Publishing

PROJECT:

Reception Area

OUTCOME:

On the recommendation from one of our customers, Channel 4 TV, we were asked to reconfigure 3 cellular offices into 4 to accommodate a new member of staff.  This would have been a fairly straightforward partition alteration but the works had to be carried out outside normal working hours and the partition system was in a custom paint finish with special veneered doors and over-panels!  The project was so successful that we carried out over 20 projects for EMI ranging from recording studios to building a bicycle store culminating in the construction of a highly individual reception area while the whole front of the building was being replaced.

 

This reception area demonstrated the full range of skills available from Cannon Davis, even down to attending project meetings on behalf of our Client as we were so intimately involved with the project.  Our involvement developed into liaising with the structural engineers regarding the design of the curved sliding door and co-ordinating the lift refurbishment interface, and the mechanical engineers on climate control, all within strict timescales and on a fixed budget. In addition, the building fire alarm system remained live within the reception area throughout the project and escape routes for the whole building had to be maintained.

 

A high specification sound system and 3 recessed plasma screens demonstrated the dynamic nature of Music Publishing and the installation of backlit glass and blue acrylic desks for the receptionists and security created a dramatic yet practical working environment.  Externally, a backlit sign provided corporate visibility on busy Charing Cross Road, the heart of London’s music district.  A digital colour change feature light panel rose up the wall to the first floor level offices, carefully sound and fire-proofed from the activity below.

 

The deep purple curved feature wall was a neat contrast to the blood red curved banquette seating and polished plaster walls surrounding the sumptuous acrylic oval coffee table for music magazines and trade publications.

 

ACHIEVEMENTS:

• Design and refurbishment of reception for a high profile multi million pound media business
• Fast turn around out of hours work in a busy London district, minimal disruption to staff
• Clients trusted us with complete project management from demolition to opening ceremony
• Total responsibility for project safety, security and Building Control
• Specialist requirements for data and mechanical, met without delay and within one estimate

<< back to Case Studies

click here for a free workspace appraisal

The first stage of any office change should start with a workspace appraisal – we are offering this FREE, with no obligation – ensuring you maximise both your space and your budgets.

click here for more information
contact us button

Based at The Old Forge between Farnham & Godalming, we are ideally situated for rapid access to London, major airports and the motorway network.

click here for more details button
hot tips button

Get all the latest tips and tricks on making your offices more efficient and your staff more productive!

name:  
email:
footer graphic
home | who we are | what we do | testimonials | environmental | case studies | contact us | terms & conditionsprivacy policy | sitemap | cookies © Copyright 2017 Cannon Davis
Website by Juicy Marketing™
email cannon davis button